Proiecte

KINOdiseea Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr este evenimentul unde aventura cinematografică se întâlnește cu educația, într-o atmosferă plină de magie și descoperire, precum și spațiul în care cei mici, alături de familiile și profesorii lor, au ocazia de a descoperi lumea prin fereastra marelui ecran!

De la începuturile sale, în urmă cu 14 ani, KINOdiseea a reușit să atragă peste 150.000 de spectatori, oferind filme de cea mai înaltă calitate, recunoscute și premiate la nivel internațional, în festivaluri precum Berlinale, Veneția sau Sundance, împreună cu activități captivante pentru punerea bazelor unei educații audiovizuale – ateliere, spectacole, întâlniri cu regizori și cineaști din întreaga lume. 

Ne propunem să cultivăm gustul pentru arta cinematografică în rândul publicului tânăr, să încurajăm producătorii să-și îndrepte atenția spre această categorie de spectatori și să promovăm filmul european de calitate, contrabalansând practicile obișnuite de consum din România.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber reprezintă o experiență cinematografică itinerantă care aduce fascinația filmului în numeroase orașe din România, în sezonul cald, sub cerul liber! Primul cinematograf de acest fel din țară străbate localitățile în lung și în lat, aducând publicului larg, cu intrare liberă, cele mai captivante și remarcabile filme de festival ale anului pe cel mai mare ecran gonflabil din România. Caravana Metropolis transformă orice parc sau piață publică într-o oază de divertisment cultural. De la drame memorabile la comedii savuroase premiate la marile festivaluri ale lumii, precum Cannes, Berlin, Tribeca, etc., 

Caravana Metropolis aduce laolaltă opere cinematografice diverse care vor stârni emoții și vor deschide noi perspective. Cu proiecții sub clar de lună și atmosfera primitoare a comunităților pe care le vizităm, fiecare seară devine un eveniment de neuitat în serile de vară. CARAVANA METROPOLIS este unul dintre cele mai apreciate cinematografe itinerante din Europa, făcând parte din rețeaua Europa Cinemas. Evenimentul a adunat în acești ani peste 500 000 de spectatori.

Balkanik! Festival – Home of World Music este un adevărat pionier în peisajul muzical românesc, fiind și cel mai mare festival de acest gen din Europa de Sud-Est, concentrându-se pe reinventarea și reinterpretarea tradițiilor muzicale și artizanale, aducându-le în sfera contemporană, pentru a le menține vii, relevante și sustenabile. Întâlnirea dintre urban și rural, dintre Est și Vest, creează an de an un melting pot veritabil în Grădina Uranus, un cadru inedit și inspirat pentru explorarea și îmbinarea diversității culturale.

Festivalul reprezintă mai mult decât o serie de concerte, fiind o adevărată călătorie în lumea tradițiilor, a meșteșugurilor și a artei. Balkanik Festival este totodată un teren propice pentru colaborări și schimburi culturale între profesioniști din domeniu. Atelierele de meșteșuguri, dezbaterile, expozițiile, jam sessions și activitățile pentru copii aduc în prim plan interacțiunea directă și participativă a publicului, completând experiența festivalului într-un mod memorabil.